0

CARTES 2015 - Plastové karty mají stále své zastoupení.

 CARTES 2015 – Plastové karty mají stále své zastoupení a my samozřejmě nechyběli

 17-19. listopadu tohoto roku proběhl již tradiční veletrh CARTES na prahu Paříže v areálu Parc des Exposition Villepinte.

Bezmála 20 000 návštěvníků z celého světa se přijelo setkat s kolegy a poohlédnout se po novinkách 430 vystavovatelů 143 zemí světa z oboru výroby plastových karet, identifikace, strojní zařízení, zabezpečovací technologie. Zřetelný na každém kroku byl opětovný posun technologií v podobě všudypřítomných prezentací NFC aplikací, novinek v mobilních platbách a dalších zařízeních pro tyto účely.


Oproti posledním ročníkům jsme zaznamenali jasný nárůst prezentací zmiňovaných mobilních plateb a také NFC aplikací. Ačkoli je pro nás v ČR NFC technologie stále hudbou budoucnosti bylo zajímavé pozorovat, co vše nás čeká. Našim hlavním cílem se stalo setkání s některými našimi dodavateli a především zajistit lepší a stabilnější servis pro vás – naše zákazníky.

Výroba kvalitních plastových karet za výhodné ceny je pro nás prioritou a věřte, že tento standard si hodláme udržet. Každý ročník veletrhu Cartes je přehlídkou designově propracovaných zákaznických, dárkových, věrnostních a dalších komerčních karet. Zároveň však musím konstatovat, že je pro nás tato přehlídka vždy trochu zklamáním. Pokaždé se prokáže, že český a slovenský trh nemá příliš zájem o propracovanější plastové karty, jejichž designové provedení nekončí pouze oboustranně barevným potiskem nebo případným embossingem, který už dávno ztratil své kouzlo a využití.

Velmi nás oslovily dárkové karty v nejrůznějších brožurách a papírových podkladech, které si své místo mezi top produkty už nějaký ten rok drží a jak to tak vypadá i nadále udrží. Pvc dárková karta v provedení s podkladovým papírem nebo brožurou má pro Vašeho zákazníka mnohem větší přidanou hodnotu než plastová karta samotná. Navíc pro Vás skýtá místo pro další potřebná sdělení nebo udržení image pro danou akci.

Na trhu s RFID čipovými médií se toho příliš nového neodehrává, i tak pro Vás chystáme novinky z Cartesu, které určitě budou stát zato. Např. čipové RFID náramky s nových tvarů pro různá použití. Z naší účasti na Cartesu bychom neměli čerpat výhody jen my, ale zprostředkovaně především vy.

 V oboru výroby plastových karet, bankovních karet, plateb a identifikace si Cartes drží stále vysokou úroveň a hodnotný program pro všechny zasvěcené. Během roku se sice odehrávají ještě 2, a to v Hongkongu a San Franciscu.

My se už těšíme na další ročník!:)